Lezing & Workshop Geleidingsanesthesie

november 18, 2017

Donderdagavond 30 november organiseert de VSGp workshop commissie een lezing over geleidingsanesthesie. Deze lezing zal worden gegeven door Prof. dr. Michael Schramme, professor aan de universiteit van Lyon. De lezing zal doorgaan om 18.30 h in auditorium B en zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Prof. dr. Michael Schramme zal deze avond vertellen over de injectietechnieken van alle geleidings- en intrasynoviale technieken.

Prof. dr. Schramme is in 1985 afgestudeerd aan de universiteit van Gent en heeft hier 3 jaar als chirurg van de grote huisdieren gewerkt. Daarna heeft hij o.a. een residency gedaan aan de Royal Veterinary College, is zowel visiting Assistent professor op Cornell als Associate professor op de North Caroline State University geweest. Momenteel is hij professor paarden chirurgie aan de universiteit van Lyon (Frankrijk).
Prof. dr. Schramme heeft een certificaat in de Equine Orthopaedics, zowel een diploma van de European College of Veterinary Surgeons als van het America College of Veterinary Surgeons en hij heeft een pHD gedaan in equine rheumatology. Verder is hij ook een lid van de board of regents en is hij penningmeester van de European College of Veterinary Surgeons. Daarbovenop is hij ex-voorzitter van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology.
Wij verwachten m.a.w. dat het een zeer interessante lezing zal worden!

Aansluitend op deze lezing zal er op vrijdagmiddag 8 december een workshop met als onderwerp ‘geleidingsanesthesie’ worden georganiseerd. Deze workshop zal geschikt zijn voor studenten vanaf de 3de bachelor en heeft slechts een beperkt aantal plaatsen (48 studenten).
Na een demonstratie gegeven door professor Pille, zal het mogelijk zijn om zelf de aangeleerde technieken uit te proberen op preparaten. Tegelijkertijd zal de andere helft van de groep een demonstratie met de Lameness Locator kunnen volgen die wordt gegeven in de manege. Na 1,5 uur zal er een korte pauze met koffie/thee zijn waarna de groepen zullen wisselen. De middag zal starten om 13.30 h en eindigen rond 17.00 h.

Voor wie interesse heeft in de workshop zal de inschrijving op 20 november om 19.00 uur openen. Voor deze tijd mailen heeft geen zin! Op deze manier krijgt iedereen een eerlijke kans om zich in te schrijven. Je kunt je opgeven door te mailen naar vsgp@ugent.be met vermelding van je naam, je studentennummer en het jaar waar je (voor het grootste deel) in zit. Er zal om een bijdrage van 7 euro gevraagd worden. De gegevens voor het overmaken van dit bedrag zullen we bijvoegen in de bevestigingsmail.

Dus even de workshop samengevat:
• Wanneer? Vrijdagnamiddag 8 december om 13.30 h
• Voor wie? Studenten vanaf de 3de bachelor
• Slechts 48 plaatsen beschikbaar
• Vereiste? De inhoud van de lezing van Prof. dr. Michael Schramme wordt verondersteld gekend te zijn voor je naar het practicum komt. Het is m.a.w. aangeraden om de lezing op 30 november te volgen.

De inkom van de lezing is gratis en enkel bedoeld voor studenten en personeel van de UGent en UAntwerpen. Let op: mogelijke controle op studentenkaart, neem deze dus ook zeker mee!

Hopelijk tot dan!
De VSGp workshop commissie