Lezing ‘First Aid in horses’ door Thomas van Bergen

november 27, 2018

Gisteravond heeft Thomas van Bergen ons een stapje dichter bij ‘het echte werk’ gebracht tijdens zijn lezing over ‘First Aid in horses’.
De presentatie begon met het belang van goede eerste hulp en correct doorverwijzen, in verband met de prognose. Waarna de belangrijkste valkuilen werden opgesomd en werd uitgelegd werd hoe men deze kan voorkomen. Daarnaast werden er tal van interessante cases besproken (inclusief bloederige foto’s), waarvan je dacht dat het niet meer goed ging komen, maar de behandeling toch succesvol was! Echter waren ook enkele gevallen waarbij men een poging had gedaan, maar het helaas niet mocht baten. In elk geval was de informatie leerrijk en waren de beelden spectaculair!

VSGp wil Thomas van Bergen hartelijk bedanken voor zijn boeiende verhaal en wenst hem heel veel succes met het opzetten van zijn nieuwe paardenkliniek “Clinique Equine Acy-Romance” in Frankrijk.
Daarnaast wil het bestuur de workshopcommissie alvast bedanken voor hun harde werk!