Workshop EHBO

december 7, 2018

Afgelopen donderdag 6 december heeft de workshop “stabilisatie van het achterbeen” plaatsgevonden, georganiseerd door de VSGp workshopcommissie. Hieraan hebben 20 studenten mogen deelnemen, die zijn uitgekozen door middel van een loting. We begonnen de avond met een kleine herhaling van de EHBO lezing van vorige week. Daarna mochten de studenten zelf aan de slag met het aanleggen van een volwaardige gips op het achterbeen, onder begeleiding van Thomas van Bergen en Eva Pint. Iedereen werd waar nodig gecorrigeerd, waardoor het een zeer leerzame ervaring was. Tijdens het uitharden van de gipsen, mochten sommige studenten op een paard een laag aanbrengen van een Robert Jones verband met spalk. De avond werd afgesloten met het correct verwijderen van de gipsen met een slijptol. De meeste gipsen zijn als souvenir meegenomen naar huis.

Wij willen Thomas van Bergen en Eva Pint nogmaals heel erg bedanken voor het begeleiden van deze leerzame en gezellige avond. Uiteraard was deze avond niet mogelijk geweest zonder onze sponsor Grovet Veterinair, die alle materialen heeft gesponsord van deze workshop. Hier zijn wij erg dankbaar voor. We hopen dat de studenten een toffe avond hebben gehad en we zien jullie graag terug bij de workshop in het 2e semester!