Uitstap: Dierenkliniek De Morette

november 7, 2019

Woensdag 6 november zijn wij met een twintigtal enthousiaste studenten afgereisd naar Asse om een bezoek te brengen aan Dierenkliniek De Morette en het naastgelegen voortplantingscentrum ERC De Morette.

Eenmaal aangekomen bij ERC De Morette vielen we direct met onze neus in de boter! Er stond namelijk al een imposante jonge hengst klaar voor zijn ‘oefenrondje’ bij het dekfantoom. Het dier moest nog leren veilig en snel af te dekken, iets wat vaak enige training vergt bij jonge hengsten. Nadat we hebben mogen meekijken met de sperma afname, kwam Peter De Blende, de verantwoordelijke van het voortplantingscentrum, ons meer vertellen over het bedrijf.

Bij ERC De Morette worden niet alleen merries geïnsemineerd en sperma afgenomen bij hengsten, maar nog veel meer. Ze verzorgen de stockage van het sperma en controleren de kwaliteit ervan in hun labo. Ook verzorgen ze het transport en regelen ze al het nodige papierwerk wat nodig is hiervoor.

Bij Dierenkliniek De Morette werden we ontvangen door een bekend gezicht voor ons allen. Micheal Meulyzer heeft ons vol enthousiasme rondgeleid door de kliniek. De kliniek staat op het punt om een aantal serieuze verbouwingen te gaan bewerkstelligen, dus Micheal heeft alles verteld over hoe in zijn ogen de perfecte kliniek opgebouwd zou moeten zijn. Wij hopen natuurlijk binnen een aantal jaar het eindresultaat te mogen komen bewonderen!

Tot slot hebben de interns Sofie Geerinck en Jasmijn Chardon de tijd voor ons genomen om alles te vertellen over wat een internship precies inhoudt en waarom zij zelf hebben gekozen om er een te gaan doen. In een ongedwongen sfeer hebben we al onze vragen op hen af mogen vuren.

We willen Baanpraktijk – ERC De Morette en Dierenkliniek De Morette- Clinique Equine De Morette nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid. We hebben een leerzame en inspirerende dag gehad!