Info avond: “Een vliegende start van je carrière” door prof. Daels en verschillende dierenartsen

december 6, 2019

“Als u een droom heeft, ga ervoor! Alles is mogelijk, maar het gaat u niet in de schoot geworpen worden.”

Op donderdag 5 december vertelden professor Daels, zijn dochter Cipriana Daels en dierenartsen Mathieu Foucaud en Pauline Berckmans een gevuld Auditorium Maximum over de mogelijkheden als praktiserend dierenarts.

Professor Daels ging van start met een betoog voor het belang van stages. Tussen al onze vakken, practica, klinieken en presentaties door vergeten wij soms hoe bepalend het lopen van stages is voor onze carrière. Het advies: u was het best gisteren al begonnen met stages te lopen en maakt dat je slaagt voor de ‘schop-test’.

Vervolgens vertelde Mathieu over zijn carrière als pasafgestudeerde dierenarts en het leven als intern bij Equitom. Hij vertelde over zijn toekomst plannen als chirurg en de weg die hij bewandeld heeft om deze droom waar te maken.

Het was voor ons een kleine – maar aangename – verrassing dat Cipriana kwam spreken. Maar ik denk dat ik voor iedereen spreek, als ik zeg dat zij ons de nuttigste tips en tricks heeft meegegeven! Na deze lezing weet iedereen hoe zij een fatsoenlijk CV en een correcte motivatiebrief moeten schrijven. Beiden zijn cruciaal bij het solliciteren voor externships en internships, maar vaak ook de eerste barrière.

Tenslotte kwam onze eigen Pauline Berckmans, ex-VSGp lid en oud-intern, vertellen over de meerwaarde van haar internship aan de UGent. Na een zwaar maar leerzaam jaar als intern inwendige ziekten, zocht zij de grenzen van haar comfortzone op door te gaan werken bij DAP Parmentier-Sercu in Antwerpen, waar men zich vooral specialiseert in chirurgie en kreupelheidsonderzoeken

Wij willen onze sprekers bedanken voor het delen van hun ervaringen! Wij waren zeer gelukkig met de talrijke opkomst en alle positieve feedback die we ontvangen hebben na afloop.

Tenslotte willen wij onze hoofdsponsor Zoetis België bedanken, maar ook Brouwerij Roman voor de presentjes en PlusPrint voor het printen van onze posters.