Masterworkshop: Ultrasound

februari 24, 2020

Woensdag 19 februari heeft de ondertussen jaarlijks terugkomende echografie workshop plaatsgevonden bij EquiSound. 2 groepen van masterstudenten kregen de kans om zich een voormiddag of namiddag onder te dompelen in de auto echografie. Onder begeleiding van Michel Hoegaerts werd er eerst een rondleiding gegeven door zijn kliniek. Dit werd gevolgd door een presentatie. Hierbij werd goed duidelijk dat een goede anatomische kennis absoluut noodzakelijk is. Na de presentatie werd de theoretische kennis toegepast in de praktijk door middel van een demo. Daarna mochten de studenten zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met de echo’s.

Natuurlijk was deze leerzame dag niet mogelijk geweest zonder Michel, zijn collega’s Sylvie en Jennifer, en Sofie Boterman. Dankzij Sofie hebben de studenten zelf veel tijd gehad om te kunnen oefenen door het aanleveren van de echoapparaten. Daarom willen wij hen ontzettend bedanken!

Het was weer een geslaagde editie en hopen dat de studenten ervan genoten hebben. Hopelijk tot volgend jaar!

EquiSound – Medisch Centrum voor Paarden – Equine Medical Centre
S.V.T. = Specific Veterinary Technologies