Uitstap: Via Nova Equine Clinic

maart 10, 2020

Afgelopen woensdag mochten wij met een groep studenten de splinternieuwe paardenkliniek Via Nova in Bree bezoeken. Jan Spaas, een van de oprichters van Via Nova, verwelkomde ons met een korte inleidende presentatie over de kliniek. Via Nova is vooral gespecialiseerd in orthopedie, maar biedt daarnaast ook chirurgie en revalidatie aan. Via Nova onderscheidt zich op vele vlakken van andere klinieken, bijvoorbeeld doordat ze zelf veel onderzoek doen naar medicijnen.

Tijdens de rondleiding hebben we onze ogen uit kunnen kijken. Niet alleen is de kliniek enorm functioneel ingericht en voorzien van de nieuwste technologieën, ook is het gebouw nog eens zeer stijlvol gebouwd! We mochten een kijkje achter de schermen nemen in onder meer de operatiekamer, de stallen en bij de CT en MRI.

Tot slot gaf chirurg Carmelo Magri een lezing over het gebruik van CT bij subchondrale botcysten. We hebben geleerd hoe deze kunnen ontstaan, waar ze kunnen zitten en hoe ze behandeld kunnen worden.

Al met al hebben we het onwijs naar onze zin gehad. We willen VIA NOVA EQUINE nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid (en voor de lekkere zelfgemaakte brownies!). Uiteraard ook bedankt aan alle enthousiaste studenten voor jullie aanwezigheid!