Lezing: “Internships, stages en ervaringen”

november 30, 2021
Afgelopen donderdag vond de lezing “internships, stages en ervaringen” plaats. Een lezing waar professor Daels, Cipriana Daels, Katherine Bafort en Melissa Kamps ons vertelden over de mogelijkheden tijdens en na je studies.
Professor Daels ging van start en benadrukte het belang van stages tijdens de studies. Een goede stage op je CV kan deuren openen in de toekomst dus het is zeer belangrijk om er niet te laat aan te beginnen. Vrijwillige stages mogen vanaf het tweede bachelor (60 credits van eerste bachelor moeten behaald zijn) en zoals professor Daels het al zei, je was best gisteren al begonnen met stages te lopen.
Na professor Daels hadden we het genoegen om Cipriana als spreker te hebben. Na een master in Marketing Management gevolgd door een master in Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid, was zij de perfecte persoon om ons nuttige tips te geven over CV’s en motivatiebrieven. Beiden zijn cruciaal bij het solliciteren voor een stage, internship of zelf toekomstig werk. Ook heeft ze enkele tricks gegeven om een succesvol interview af te leggen met potentiële werkgevers.
Vervolgens kwam een oud-student van onze faculteit, Katherine Bafort. In 2018 is Katherine afgestudeerd om dan een jaar internship te gaan doen in De Morette. Daarna is zij een jaartje eerstelijnsdierenarts geweest om uiteindelijk als tweedelijnsdierenarts te werken in dierenkliniek De Bosdreef. Met haar verschillende ervaringen heeft Katherine ons meegenomen door haar beginnende carrière waarbij de goede momenten maar ook de moeilijke aan bod kwamen. Een zeer interessante maar ook realistische kijk op zowel internship als werken als eerstelijnsdierenarts.
Tenslotte kwam Melissa Kamps, ex-VSGp lid en oud-intern, vertellen over haar internship aan de UGent maar ook al haar externships tijdens de studies. Melissa heeft de nadruk gelegd op vroeg zoeken naar stageplekken (6 maand op voorhand) maar ook naar het vragen van aanbevelingsbrieven en het toekomstgericht zoeken naar externships. Ook heeft ze na het bespreken van haar internship hier op de faculteit duidelijk gemaakt dat waar een wil is, een weg is. Externships zijn zeer belangrijk voor je toekomst maar vergeet niet te genieten naast de stages en studies zelf!
Wij willen onze vier sprekers bedanken voor het delen van hun ervaringen en nuttige tips & tricks. Wij waren zeer gelukkig met de talrijke opkomst en motivatie bij onze studenten.
Ook danken we graag onze sponsoren, in het bijzonder Sporthorse Medical Diagnostic Centre SMDC en onze hoofdsponsor Zoetis België voor het mogelijk maken van deze lezing.