Lezing: “Tandheelkunde: Praktische do’s and don’ts”

december 7, 2021
Woensdag vond onze laatste lezing van dit semester plaats over tandheelkunde met dierenarts Marco van Schie, werkzaam bij onze sponsor Sporthorse Medical Diagnostic Center. Met een vijftigtal studenten in het auditorium en nog enkele via de livestream werd het een leerrijke avond.
Marco gaf een bloemlezing van de meest voorkomende problemen bij de snijtanden en kiezen, alsook een kort stukje over de biomechanica van het paardenhoofd aangezien de tandconformatie daar een grote invloed op heeft. We sloten de lezing af met enkele cases die Marco zelf behandeld heeft.
Aan het einde van de avond was er voor de aanwezige studenten nog de loting. Hierbij hebben we enkele studenten gelukkig kunnen maken met verschillende prijzen: Equine Formulary handboek, een klinieksetje en twee plaatsen voor de volgende workshop!
Zo sluiten we dit semester in schoonheid af! We danken onze sponsoren om het mogelijk te maken deze lezingen en workshops te organiseren. Met name onze hoofdsponsors Zoetis en SMDC.