Veterinaire Studievereniging Gent - paard is in februari 2013 opgericht door een aantal enthousiaste studenten van de faculteit Diergeneeskunde. Hierbij was de hulp van Prof. dr. Peter Daels en Prof dr.  Gunther van Loon onmisbaar; zonder hen was het onmogelijk geweest om zo'n voorspoedige start te maken. Wij willen studenten diergeneeskunde de mogelijkheid geven om in hun studententijd alvast op een leuke en praktijkgericht manier kennis op te doen die aansluit bij het leven als dierenarts. Onze slogan luidt dan ook: "Een stap dichter bij de praktijk".

VSGp richt zich op het organiseren van activiteiten en excursies waarbij het paard centraal staat. Wij hopen dat de studievereniging zal gaan groeien en dat we een gevarieerd aanbod aan activiteiten en excursies kunnen aanbieden. Onder "Activiteiten" vind u meer informatie over onze reeds georganiseerde en komende activiteiten. We hopen dat zoveel mogelijk studenten veel plezier en profijt van onze activiteiten kunnen hebben!

De afgelopen jaren hebben we ook een studievereniging over herkauwers, kleine huisdieren en wildlife mogen verwelkomen in de VSG-wereld. We staan in nauw contact met elkaar om elkaar te helpen groeien als interessante studieverenigingen.

Mocht u suggesties of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan altijd open voor nieuwe input. Blijf ook zeker onze website en facebook-pagina in de gaten houden!

Tot slot zouden we Zoetis, en dan in het bijzonder Sofie de Keersmaecker willen bedanken voor het vertrouwen in onze vereniging.