Lezing: endoparasieten bij het paard en hun management

oktober 8, 2023

Afgelopen woensdag 4 oktober was het tijd voor de eerste lezing van het semester: dierenarts Vibeke Deryckere van firma Boehringer Ingelheim kwam ons wat bijleren over de verschillende endoparasieten bij het paard en hun management. We begonnen met het overlopen van de verschillende parasieten die voorkomen bij het paard, om daarna dieper in te gaan op de behandeling en het optreden van resistentie. Resistentie tegen antiparasitaire middelen is een hot topic en bewust, strategisch en wetenschappelijk onderbouwd ontwormen speelt hierin een zeer belangrijke rol. Vibeke heeft ons onder andere uitgelegd hoe we hier als practicus op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan. Hierin zijn staalname en diagnostiek cruciaal en hoe je daar betrouwbare conclusies uit trekt kwam dan ook aan bod.