Masterworkshop: hoeven bekappen

maart 12, 2024
Woensdag 28 februari organiseerden we opnieuw de altijd populaire workshop hoeven bekappen, onder leiding van hoefsmid Sebastiaan De Wulf, werkzaam hier op de faculteit. Voordat alle deelnemers zelf aan de slag konden, besprak Sebastiaan welk gereedschap je nodig hebt, hoe je dit hanteert en uiteraard heeft hij ook de anatomie van de hoef opgefrist.
Vervolgens kon iedereen zelf de tang of messen in de hand nemen: eerst moeten de ijzers nog van de hoef getrokken worden, daarna kon gestart worden met het uitsnijden van zool en straal. Tussendoor was er ruimte om alle vragen te stellen en om hulp te vragen zodat iedereen met een keurig bekapte hoef de workshop kon eindigen. Wanneer er problemen waren met een bepaalde hoef, besprak Sebastiaan ook de klinische relevantie hiervan en wat je hier in de praktijk aan kan doen. Ook was er ruimte om wat te drinken en gezellig te kletsen.