Workshop: EHBO @Equitom

maart 24, 2024
Op zaterdag 16 maart vond er bij Equitom in Lummen een EHBO-workshop plaats. Per videogesprek gaf Tom Mariƫn, oprichter en CEO van Equitom, ons een welkomstwoord, waarna Shady Taghizadeh en Sigrid Vanden Berghe (beide dierenartsen hospitalisatie) een introductie over Equitom gaven en de workshop leidden.
Voor de studenten zelf aan het werk konden, was er een inleiding waarbij uitleg werd gegeven over de verschillende fases van wondheling, soorten verbanden, wondverzorgingstechnieken en het gebruik van dressings. Hierna begonnen de studenten met het praktische gedeelte van de workshop, waarbij ze zelf verbanden konden leren leggen. Shady en Sigrid bespraken de principes, deden het voor, en daarna was het de beurt aan de studenten.
Na de workshop was het tijd voor een EHBO-gerelateerde quiz om de kennis van de deelnemers te testen en te versterken. Met een cupcake en drankje werd er samen nagedacht over de beste aanpak voor de verschillende cases. Na de quiz kreeg iedereen een broodje met extra uitleg over de Equine Care Group en de mogelijkheid om een internship te doen bij Equitom. We sloten de dag af met een rondleiding over het terrein waarbij de ook nog een kijkje kregen in het gloednieuwe operatiecomplex van de kliniek.