Excursie: paardenkliniek Wolvega

april 5, 2024
Vorige week zaterdag, 30 maart, zijn we afgereisd naar het hoge Noorden: we waren te gast bij Paardenkliniek Wolvega! Stipt om 9u vertrok een deel van de groep in busjes vanuit Gent, om zich om 13u samen te voegen met de studenten die met eigen vervoer naar de kliniek kwamen. We werden onthaald met koffie, thee en verschillende broodjes en na een korte introductie werden alle studenten in groepen opgedeeld, zodat we aan de workshops konden starten.
De kliniek had zes workshops voor ons georganiseerd: zo was er een cardiologie-casus waarbij we hartecho’s konden maken, kwam een gebitsbehandeling aan bod, kregen we de kans om zelf een pees te echoën, zagen we hoe een arthroscopie in zijn werk ging, mochten we zelf de endoscoop hanteren en uiteraard kon een rondleiding over het terrein niet vergeten worden. De workshops waren ontzettend praktisch en begrijpelijk voor studenten uit alle jaren: een groot succes wat ons betreft!
Nadat we al het praktisch werk achter de rug hadden, verplaatsten we ons naar “De Rustende Jager,” een horecagelegenheid nabij de kliniek. Onder het genot van een drankje konden we ons hoofd breken over de Veterinaire Pubquiz, waar thema’s als medische beeldvorming en een muziekronde aan bod kwamen. Voordat het winnende team bekend werd gemaakt, stond er een heerlijk buffet voor ons klaar: zo konden we met een volle maag de terugreis weer aanvaarden.